Nå snur været

Skal vi tro meteorologene kommer vinteren i februar.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Januar har i stor grad vært preget av noe meldere vær, i hvert fall på Østlandet. Det skal snu i begynnelsen av februar, ifølge meteorologene.

Vakthavende meteorolog, Martin Granerød, forteller til Dagbladet at både Øst- og Vestlandet sannsynligvis vil få snø når vi går over i den neste måneden.

- Prognosene tilsier at det går mot en kaldere værtype i februar. For de som håper at det kanskje kan komme snø igjen på Østlandet ser det ut som om det blir en mulighet for det utover måneden. Men det er signaler i langtidsvarslet - om det slår til eller ikke gjenstår å se, sier han.

Også på Vestlandet hvor det meste av nedbør har kommet som regn den siste tiden vil det være snø-håp.

Det vil bli generelt kjøligere på landsbasis.

Flere steder i Nord-Norge har den siste uken vært preget av mye vær. Det har med jevne mellomrom blitt sendt ut farevarsel for snø og snøfokk.

I helgen er det intet unntak. I nord er det sendt ut farvarsel for kraftige snøbyger mellom Lofoten og Tromsø. Det er også sendt ut en rekke andre farevarseler for resten av landet.

På Vestlandet, Sørlandet og Østlandet kan man vente seg kraftige vindkast, og i Rogaland og Hordaland kan det komme 50 til 70 mm regn på 12 timer.

Farevarsel er også sendt ut for Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms, som kan forvente kraftige snøbyger og mye vind natt til fredag.

Midt-Norge er de eneste som slipper unna farevarslene, men det er også her grå værutsikter.

Tilbake til Sol.no

Mer om