Skattemeldingen 2021

Nå kommer skattemeldingen

Fra og med 16. mars begynner utsendingen av skattemeldinger til lønnstakere og pensjonister, både digitalt og på papir.

Skattemeldingen kan komme fra 16.mars og allerde uken etter kan utbetalingen komme. FOTO: Skatteetaten
Skattemeldingen kan komme fra 16.mars og allerde uken etter kan utbetalingen komme. FOTO: Skatteetaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Om du fortsatt får skattemeldingen på papir, vil det ta noen dager ekstra før den er i postkassen, men heller ikke alle som får den digitalt vil få den 16 mars. Skattemeldingene sendes ut puljevis fra den 16. mars fram til 4. april.

- Vi vil sende melding når din skattemelding er klar, slik at det ikke er behov for å logge inn før du har fått beskjed, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør for brukerdialog i Skatteetaten, til DinSide.

Når kommer utbetalingen?

Dets tidligere du leverer skattemeldingen, dets større er sjansen for at du får skatteoppgjøret tidligere. Man kan i utgangspunktet utsette innleveringen helt til 31. mai, men da vil også utbetalingen komme senere.

Når du har levert skattemeldingen, må Skatteetaten behandle den, men hvor lang til dette tar varierer. Om du har penger tilgode etter å ha levert skattemeldingen kan man regne med å få skatteoppgjøret i april og mai, men om det dreier seg om restskatt sendes det ut fra juni.

Skatteetaten gir ikke ut noen konkret dato for når oppgjøret kommer, men ifølge Vi.no vil de som får skattemeldingen i mars kunne få skatteoppgjøret så tidlig som 23. mars - da skatteoppgjøret starter.

De fleste vil derimot få skatteoppgjøret sitt mellom 2. april og 24. juni.

Dette bør du sjekke

Når du mottar skattemeldingen er det et par ting du bør sjekke at stemmer. Det er viktig å kontrollere at lønnen stemmer og at det du har betalt i skatt er riktig. Dette gjør du ved å sammenligne summene av inntekter, fradrag og skattetrekk på årsmeldingen som du får fra arbeidsgiveren din på slutten av året med tallene i skattemeldingen. Om du mottar pensjon eller uføretrygd bør du sjekke at tallene stemmer med oversikten du mottar fra Nav eller andre du eventuelt mottar trygd eller pensjon fra. Ellers bør du sjekke at gjeld og formue stemmer med opplysningene bankene gir deg og at du har fått alle fradragene du kan få - dette kan du sjekke på fradragsveilederen til skatteetaten.

Disse får ny skattemelding

I år er det nye regler for hvordan du skal rapportere inn tallene dine til skatteetaten. Dette gjelder for deg uansett om du har enkeltpersonforetak eller aksjeselskap. Enkeltpersonsforetak får en ny skattemelding i år, som de leverer i regnskapssystemet sitt eller på skatteetaten sine hjemmesider. I tillegg vil også en rekke lønnstakere og pensjonister som mottar skattemeldingen på papir få en ny versjon i år. Denne er basert på oppsettet til den elektroniske skattemeldingen og rekkefølger på opplysningene vil være de samme. Skattemeldingen er fortsatt forhåndsutfylt med de opplysningene Skatteetaten har om den skattepliktige, og som er gode nok til forhåndsutfylling.

Ifølge skatteetaten kommer det ny skattemelding fordi Skatteetaten har erfart at det oppstår flere feil og komplikasjoner ved utfylling i Altinn enn det gjør når innleveringen skjer via et regnskapsprogram.

Tilbake til Sol.no