Én døde og flere ble livstruende skadd da bil kjørte inn i folkemengde i Berlin

Én person omkom og en rekke mennesker ble skadd da en bil kjørte inn i en folkemengde i Berlin onsdag. Føreren er pågrepet.

En person skal være død og minst 30 skadet etter at en bil kjørte inn i folkemengde i Berlin. Foto: AP Michael Sohn / NTB
En person skal være død og minst 30 skadet etter at en bil kjørte inn i folkemengde i Berlin. Foto: AP Michael Sohn / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Hendelsen fant sted i sentrum i Vest-Berlin, i nærheten av Kaiser-Wilhelm-kirken og handlegata Kurfürstendamm.

Føreren ble først holdt fast av folk som tilfeldigvis var på stedet, ifølge politiet. Han ble deretter pågrepet og umiddelbart avhørt.

– Vi vet ikke på dette tidspunktet om dette var en villet handling eller en trafikkulykke, sier politiets talsperson Thilo Cablitz.

Ulike kilder oppgir litt ulike tall på skadde. Berliner Morgenpost siterer en talsperson for brannvesenet som sier at fem mennesker har livstruende skader og at tre er alvorlig skadd. I tillegg har et ukjent antall fått lettere skader.

Bilen, en Renault Clio, skal først ha krasjet inn i en menneskemengde, før den kjørte ut på gata igjen og inn i en butikk rundt 150 meter unna i Marburgerstrasse

Bilder fra stedet viser at bilen har krasjet inn i et butikkvindu. Talspersonen for brannvesenet sier at føreren har lettere skader og at også han trengte hjelp.

Hendelsen fant sted i nærheten av åstedet for terrorangrepet i Berlin i desember 2016, da en lastebil ble kjørt inn i et julemarked og elleve mennesker ble drept.

(©NTB)

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer