Møkkavær i vente

Flere farvarsler for både regn, snø og kuling. Kun Østlandet og noen få andre får se solen.

Foto: Geir Olsen / NTB
Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

(Sol.no): Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for mye regn i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Det ventes lokalt mellom 40 og 70 millimeter regn på tolv timer, som jo er en del og som gir fare for overvann i tettbebygde strøk.
I tillegg er det sendt ut farevarsel for snøfokk på fjellet i Sør-Norge, med vanskelige kjøreforhold og kolonnekjøring fra natt til fredag.
Også i Nordland og Finnmark er det sendt ut farevarsel for snø. Snøgrensa er her på 300-600 meter i Nordland og nede på 100-200 meter i Finnmark.

På Østlandet blir det derimot både bedre vær og klarere himmel.
- Her blir det mye finere. Men det virker som at Sør-Norge er delt i to på midten. De lengst øst, fra Kristiansand og østover, får det fineste være de neste dagene. Til og med litt sol, sier meteorologen til Dagbladet.

Vestover må belage seg på noe våtere helg.

- Hele stripa fra Rogaland og oppover helt til Nord-Norge får nedbør. Det gjelder fredag og lørdag. Søndag kan det bli litt lengre perioder med oppholdsvær både på Østlandet og Vestlandet, sier Skjervagen til Dagbladet.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer