Millehaugen pågrepet: Skal ikke sone i Trondheim fengsel

Den dømte dobbeltdrapsmannen Stig Millehaugen (53) er pågrepet i Oslo etter en uke på rømmen.

Overvåkningsfoto av etterlyste Stig Millehaugen der han går ut av Trondheim fengsel onsdag morgen.Han er nå pågrepet i Oslo. Foto: Trøndelag politidistrikt / NTB
Overvåkningsfoto av etterlyste Stig Millehaugen der han går ut av Trondheim fengsel onsdag morgen.Han er nå pågrepet i Oslo. Foto: Trøndelag politidistrikt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Millehaugen møtte ikke opp etter endt permisjon fra Trondheim fengsel 1. juni.

- Stig Millehaugen ble i dag pågrepet uten dramatikk Oslo rundt klokken 10.30, skriver politiet i en pressemelding.

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen sier til TV 2 at han ble påtruffet av en politipatrulje rett ved Østmarksætra. De tok kontakt og foretok pågripelsen. Han var samarbeidsvillig. Han var sliten og noe medtatt og er nå kjørt til arresten i Oslo, hvor han vil få oppfølging av helse.

– Han har ikke sagt så mye, men han har orientert oss om at han har vært i skogen og sagt seg villig til å la seg pågripe, sier Gulbrandsen til kanalen.

Politiets tidligere siste sikre observasjon av Millehaugen var da han forlot Helsfyr T-banestasjon onsdag 1.juni kl. 15:32.

Kvelden før hadde politiet fått tips fra publikum om at Millehaugen kunne befinne seg i skogsområdene ved Ulsrudvannet i Østmarka i Oslo. Onsdag formiddag kom en sliten Millehaugen gående mot en politipatrulje i området.

Tilfeldig at han kom gående

– Tipset kom sent i går, og vi undersøkte det videre med patruljer i området i dag. Det var litt tilfeldig at han kom gående akkurat der og da. Vi har vært avhengige av tips fra publikum, og vi vil takke publikum for at de har bidratt til oppklaringen, sier politiadvokat Børge Enoksen til NRK.

– Han bare preg av å ha vært utendørs en periode. Så får vi se hva han sier om hvor lenge det har vært tilfelle, sier Enoksen.

53-åringen sitter nå i arresten på Oslo politistasjon på Grønland, og det er planlagt et avhør i løpet av dagen.

Millehaugen hadde en liten foldekniv på seg da han ble pågrepet, men ingen våpen utover dette.

– Den kan han ha hatt for å klare seg utendørs, sier Enoksen.

VG får opplyst at politiet mener han har hatt tilhold i en gapahuk i nærheten av der han ble pågrepet.

Det er uklart hvor lenge han har oppholdt seg der.

– Fullt av politi i skogen

Daglig leder Jan Engblom på det populære serverings- og utfartsstedet Østmarksetra sier til VG at politiet har jobbet i området siden tirsdag ettermiddag.

– De var her oppe tidlig på dagen i går, på ettermiddag, så har det fortsatt utover kvelden og i natt. De har holdt på hele området rundt her. Det var fullt av politi i hele skogen rundt omkring, sier Engblom.

Politiet slo da riksalarm og har lett etter 53-åringen siden onsdag 1. juni da han ikke møtte opp i Trondheim fengsel etter endt permisjon.

Ifølge politiet tok Millehaugen fly fra Værnes til Oslo og dro deretter videre til Oslo sentralstasjon. Etter dette ble han observert på Helsfyr T-banestasjon ved 15.30-tiden. Fra Helsfyr kommer man seg videre østover mot Østmarka.

Han har vært etterlyst både i Norge og i utlandet. Han har tidligere hatt fem-seks permisjoner.

Dømt for to drap

I 1993 ble Millehaugen dømt til 17 års fengsel for å ha skutt og drept en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel året før. I 2012 ble han dømt til 21 års forvaring med minstetid på ti år for å ha drept Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed.

Også i 2000 stakk han av under permisjon og rømte sammen med kjæresten sin. Først åtte måneder senere ble han tatt.

Skal ikke sone videre i Trondheim fengsel

Trondheim fengsel bekrefter etter pågripelsen at Millehaugen ikke skal sone videre der.

– Vi har allerede hatt dialog med regionen og Direktoratet. Han har vært der i ti år, og vi mener at det kan være fornuftig at han soner videre et annet sted, sier fengselsleder Egil Gabrielsen ved Trondheim fengsel til VG.

Han viser til at det er mange andre fengsler som har tilsvarende sikkerhetsnivå som ved Trondheim fengsel, og han påpeker at det ikke er uvanlig at innsatte soner straffen videre i et annet fengsel.

Millehaugen ble onsdag formiddag pågrepet i Østmarka i Oslo etter én uke på rømmen. Han ble etterlyst nasjonalt og internasjonalt etter at han ikke kom tilbake til fengselet til avtalt tid etter en seks timer lang permisjon. Millehaugen sitter nå foreløpig i arresten på politistasjonen på Grønland i Oslo.

Tilbake til Sol.no

Mer om