Meteorologene: Væromslag på gang

Med kald luft over hele landet i dag, vil det i natt bli en endring i været.

FOTO: Meteorologisk institut
FOTO: Meteorologisk institut Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): - Væromslag på gang! Kald luft over landet i dag, blir i natt byttet ut med mild luft, skrivet meteorologene på Twitter.

- Snødekte veier i dag kan bli våt is i morgen, så pass på, advarer dem.

Strømbrudd etter uværet

Mandag morgen meldte NTB at på det meste manglet 14.000 trønderske husholdninger strøm søndag kveld. Mandag morgen er det fremdeles om lag 6.000 som er uten.

Nettselskapet Tensios strømkunder i Trøndelag mistet søndag kveld strømmen som følge av uvær i regionen. Strømbruddene var fordelt over hele nettområdet

– Alle som nå er strømløse, må være forberedt på at det kan vare til i morgen, men vi jobber på spreng for at de skal få tilbake strømmen før det, sa pressevakt Ole Marius Ingvaldsen i Tensio til Adresseavisen søndag kveld.

Noen timer ut i natten var antallet strømløse kunder imidlertid blitt betraktelig lavere, viser Tensios strømstanskart.

Slår ut mobilnett

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har satt gul beredskap i forbindelse med uværet, og mottar jevnlig rapporter fra Ice, Telia og Telenor.

De opplyser at det mandag morgen også er Trøndelag som er hardest rammet av problemer med mobilnettet.

– Det gjelder spesielt kommunene Skaun, Orkland, Holtålen, Melhus og Midtre Gauldal og Haltdalen. Mobilnettet i Møre og Romsdal ser ut til å ha greit seg brukbart gjennom uværet per nå, skriver de i en oppdatering.

De opplyser at basestasjoner rammes av strømutfall, men at disse skal ha fire timer batteritid, noe som sørger for at mobilnettene holder lenger enn strømnettet.

– Etter hvert som strømmen kommer tilbake, vil også mobilnettene komme i full drift, skriver Nkom.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer