Melder om mye vind - sender ut oransje farevarsel

Det er sendt ut farevarsel for det nest høyeste farenivået for vindkast i Agder, Telemark, Buskerud og Innlandet på fredag.

FOTO: Meteorologisk institutt.
FOTO: Meteorologisk institutt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):De kraftigste vindkastene er ventet tidlig fredag ettermiddag, og vil være på rundt 25-30 meter i sekundet, skriver meteorologene på Twitter.

Fra fredag morgen ventes lokalt kraftige vindkast fra vest og nordvest, 25-30 m/s. I fjellet blir vinden kraftigere. Vinden vil være kraftigst fredag ettermiddag og avta utover fredag kveld.

Vakthavende meteorolog hos Meteorlogisk innstitutt, Håkon Mjelstad, sammenlikner de sterkeste vindkasta med en luftig biltur.

- Dersom du kjører i cirka 80 kilometer i timen og tar hodet ut av vinduet kjenner du luftmotstanden som tilsvarer vind på omtrent 22 meter i sekundet, vindkasta her er oppe i enda litt mer enn det, sier Mjelstad til Dagbladet.

Fest alle løse gjenstander. Unngå ferdsel på utsatte steder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Vurder om reisen er nødvendig, er oppfordringen fra meteorologene.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer