Mann tiltalt for drapsforsøk med stasjonsvogn

En mann i 40-årene er tiltalt for å ha forsøkt å drepe enn annen mann med bil da han kjørte inn i en folkemengde ved et utested i Ørland i Trøndelag i fjor.

Publisert

– Dette er en alvorlig sak. Ved bruk av bil på denne måten, kunne utfallet vært mer fatalt enn det ble, sier statsadvokat Kaia Strandjord til Adresseavisen.

Natt til søndag 20. september i fjor kjørte mannen i 40-årene inn i en folkemengde ved et utested på Brekstad i Ørland. En mann i 20-årene var den eneste som ble truffet av stasjonsvognen. Han ble sendt med alvorlige skader til St. Olavs hospital i Trondheim. Bilisten stakk fra stedet etter påkjørselen.

Den skadde fikk omfattende skader i begge knær og ble sykmeldt etter ulykken. Han er fremdeles ikke tilbake i full jobb.

Bilisten står nå tiltalt for drapsforsøk, uaktsom kjøring og for å ha kjørt med promille.

I retten forklarte mannen at han ikke husket noen ting fra den aktuelle kvelden. På grunn av dette, så erkjente han heller ikke straffskyld på dette tidspunktet av etterforskningen, går det fram av kjennelsen.

Det er satt av tre dager til rettssaken mot bilisten i Brekstad tinghus i september.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer