Mann tiltalt for coronabedrageri på 17 millioner

Oslo statsadvokatembete har tatt ut tiltale mot en 35 år gammel norsk statsborger for omfattende utnyttelse av NAVs lønnskompensasjonsordning i forbindelse med coronapandemien.

Illustrasjonsbilder: En mann utenfor med et NAV skilt. ModellklarertFoto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsbilder: En mann utenfor med et NAV skilt. ModellklarertFoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Tiltalen omfatter ni fullbyrdede bedragerier og åtte bedrageriforsøk. Totalt er det søkt om ca. 17 millioner kroner i lønnskompensasjon.

Den omfattende saken er etterforsket ved seksjon for finans- og spesiallovgivning i Oslo politidistrikt i samarbeid med Nav og Skatteetaten.

– Dette er et av de største coronabedrageriene som er avdekket til nå. Politiet ser svært alvorlig på utnyttelse av stønadsordninger som skal hjelpe de som er blitt direkte rammet av pandemien, skriv politiet i pressemeldingen.

Etter utbetalingen fra Nav på 10 millioner kroner mener politiet at et hvitvaskingsnettverk raskt overførte pengene videre. Politiet har funnet og beslaglagt ca. 1 millioner kroner av dette.

Saken skal opp i Oslo tingrett i slutten av august. Tiltalte nekter straffskyld.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer