Mann skutt av politiet døde av skadene

En mann ble tirsdag skutt og drept av politiet på Bislett i Oslo. Politiet aksjoner nå i en bakgård.

Publisert
Sist oppdatert

Oslo-politiet informerer på en pressekonferanse klokka 12 tirsdag om skyteepisoden ved Bislett.

Ifølge Dagbladet er det flere politibetjenter som befinner seg i en bakgård på Bislett nå.

De har kjørt inn i bakgården, og er utstyrt med skjold, opplyser Dagbladets fotograf på stedet.

Mann døde

Mannen ble først kjørt til Ullevål sykehus etter å ha blitt truffet av skudd fra politiet. Operasjonsleder Tore Solberg sier til NRK at mannen døde av skadene.

Spesialenheten har iverksatt obligatorisk etterforsking, selv om det ikke er grunn til mistanke om at det har skjedd en straffbar handling, skriver de i en pressemelding.

Inntil situasjonen ved Bislett i Oslo er mer avklart har Politidirektoratet beordret midlertidig bevæpning av politiet i hele landet.

− Politidirektoratets rolle er å vurdere og iverksette tiltak som sikrer en god beredskap og håndtering i hele landet. Samtlige av landets politidistrikter er varslet om situasjonen og er midlertidig bevæpnet for å øke politiets beredskap og innsatsevne, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Hun opplyser at Politidirektoratet følger situasjonen tett og vurderer fortløpende hvordan hendelsen påvirker politiets beredskap og innsats.

Politiet har foreløpig ingen konkrete indikasjoner på at det er en endring i trusselnivået i landet.

Politiet har sperret av området hvor en person ble skutt og kjørt ned av politiet etter en hendelse på Bislett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Politiet har sperret av området hvor en person ble skutt og kjørt ned av politiet etter en hendelse på Bislett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Gjerningspersonen var i ferd med å angripe personer

Mannen som ble skutt av politiet på Bislett tirsdag morgen, forsøkte å angripe flere personer, ifølge politiets innsatsleder Torgeir Brenden.

– En patrulje var tett på og har havnet i en pågripelse av denne personen. Først forsøkte de å kjøre ham ned da han forsøkte å knivstikke en person. I den forbindelse kolliderte bilen i veggen, og politiet ble da angrepet av denne personen med kniv, sier Brenden.

Han opplyser at politiet nå jobber med å finne ut av hvor mange personer mannen har angrepet.

– Vi vet at det er mer enn en person, og som sagt angrep han også politiet i forbindelse med at politiet kjørte inn i veggen. I den forbindelse ble en gjerningsperson skutt av politiet, forteller operasjonslederen.

På spørsmål om hvordan politiet vurderer personens oppførsel, svarer innsatslederen:

– Det er ingen tvil om at dette var en pågående særdeles alvorlig voldshandling, som de gjorde alt i sin makt for å stoppe og også klarte å stanse for å hindre tap av menneskeliv her.

Politiet har dekket til området hvor en person ble kjørt ned av politet på Bislett i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Politiet har dekket til området hvor en person ble kjørt ned av politet på Bislett i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Spesialenheten varslet

– Spesialenheten har iverksatt obligatorisk etterforskning selv om det ikke er grunn til mistanke om at det har skjedd en straffbar handling, skriver de på sine nettsider.

Politiet rykket ved 9-tiden ut til Bislett i Oslo etter meldinger om en truende person. Politiet har bekreftet at de har avfyrt skudd, og at en person ble truffet.

Det var Nettavisen som først omtalte saken. Der hadde en journalist i avisen vært øyevitne til hendelsen.

– Mannen kom løpende etter en kvinne med kniv. Han så helt gal ut i blikket. Da politiet kom dit forsøkte de flere ganger å kjøre ham ned. De fikk presset ham mot en vegg. Så skjøt de han flere ganger, sa journalist i Nettavisen Simen Lønning.

En polititjenesteperson er skadd i hendelsen

Politiet bekrefter at en polititjenesteperson er skadd i forbindelse med hendelsen på Bislett.

Operasjonslederen sier politiet ikke har oversikt over hva som har skjedd i forkant av konfrontasjonen mellom personen og politiet. Derfor leter de etter flere mulig skadde og flere mulig truede.

Skadeomfanget til politibetjenten er ukjent, men tilstanden er ikke kritisk, ifølge politiet.

Justisministeren er informert om hendelsen

Justisdepartementet opplyser at justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) er informert om hendelsen på Bislett i Oslo.

– Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl er informert om hendelsen på Bislett i Oslo, og følger situasjonen, skriver departementet på Twitter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer