Mann pågrepet etter knivdrap i Oslo

Politiet har pågrepet en mann etter knivdrapet på en mann i 30-årene i Oslo natt til onsdag.

En mann døde onsdag etter å ha blitt knivstukket ved Anker Apartment på Rodeløkka i Oslo. Nå er en mann pågrepet og siktet for drapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB
En mann døde onsdag etter å ha blitt knivstukket ved Anker Apartment på Rodeløkka i Oslo. Nå er en mann pågrepet og siktet for drapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

En mann i 30-åra ble i går funnet livstruende skadd utenfor et leilighetshotell i Københavngata. Han døde på sykehus kort tid etter.

– Den siktede er i 30 årene og har hatt en relasjon til avdøde. Opplysninger i saken tilsier at gjerningspersonen og avdøde skal ha vært i konflikt med hverandre. Siktede vil bli forsøkt avhørt i dag, sier Ingebjørg Hansen, fungerende leder v/etterforskningsseksjon drap og drapsforsøk.

Både den siktede og den døde er norske statsborgere.

Han ble pågrepet onsdag kveld hjemme hos seg selv.

Kjent for politiet

Politiet ble varslet om knivstikkingen klokka 2.45 natt til onsdag. Den fant sted utenfor studentboligene i Anker Apartment på Rodeløkka i Oslo. Offeret fikk livreddende behandling av ambulansepersonell da politiet kom til stedet.

Ingebjørg Hansen sier til NTB at både den siktede og avdøde har en historikk hos politiet fra tidligere.

– Men jeg vil ikke gå inn på hvilke typer saker dette dreier seg om, sier hun.

Politiet har gjennomført flere vitneavhør i saken.

– Nå jobber vi med å finne ut hvorfor dette skjedde, og hvorfor det skjedde utenfor Anker Apartment, men vi er fremdeles tidlig i etterforskningen, sier Hansen.

Fengsling fredag

Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag, men det er foreløpig ikke klart når på fredag eller hvor mange ukers fengsling politiet vil be om.

Forsvareren til den siktede er Jan Kvanvik. Han skriver i en sms til NTB at han foreløpig ikke vil kommentere saken.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer