Mann i 80-årene tiltalt for å ha drept kona

En mann fra Moss er tiltalt for å ha drept kona i Moss i august i fjor. Ifølge tiltalen ble det brukt øks og kniv under drapet.

En kvinne ble i august i fjor drept i sin bolig i Glassverket i Moss. Nå er ektemannen hennes tiltalt for drapet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
En kvinne ble i august i fjor drept i sin bolig i Glassverket i Moss. Nå er ektemannen hennes tiltalt for drapet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drapet skjedde i ekteparets bolig i gata Glassverket i Moss rett før klokka 18.50 den 18. august i fjor.

Ifølge tiltalen ble det brukt øks og kniv under drapet, og den 73 år gamle kvinnen døde etter kort tid av omfattende skader i hodet og brystet.

Tiltalte ringte selv politiet og varslet om at det hadde skjedd et drap i parets leilighet. Ingen andre var til stede i boligen, og politiet har i ettertid avdekket at ingen andre er registrert på adressen.

Det er gjennomført en rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen.

– De rettspsykiatriske sakkyndige har gjennomført en svært grundig undersøkelse av siktede, og konklusjonen levner etter deres oppfatning ingen tvil om at han var tilregnelig både på tidspunktet for gjerningen og i tiden etterpå, sa politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt til Moss Avis i november i fjor.

Mannen har selv sagt at han ikke husker drapet.

Svarholt har uttalt at de sakkyndige ikke har funnet noen medisinsk forklaring på at mannen ikke husker å ha begått drapet, men at de ikke utelukker at det kan være en forsvarsmekanisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer