Mann (21) dømt for å ha drept sin mor

En 21 år gammel mann er dømt for å ha drept sin mor i mai 2020, melder Bergens Tidende.

Politi utenfor boligen der en person er funnet død på Brattholmen p Sotra. Dødsfallet etterforskes som drap og en person er pågrepet i saken.Foto: Marit Hommedal / NTB
Politi utenfor boligen der en person er funnet død på Brattholmen p Sotra. Dødsfallet etterforskes som drap og en person er pågrepet i saken.Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Mannen er dømt til 13 års fengsel, ifølge avisen.

Det var 30. mai 2020 at den 55 år gamle kvinnen ble funnet død i sin egen bolig på Sotra utenfor Bergen.

- Hun ble drept av en person hun burde ha tillit til, i sitt eget hjem som skulle ha vært et trygt sted for henne, skriver retten i straffeskjerpende retning.

Sønnen nektet straffskyld da rettssaken mot han startet i Hordaland tingrett i forrige uke.

Ifølge BT var det to kamerater av sønnen som fant kvinnen og varslet politiet. Da saken gikk i Hordaland tingrett nektet sønnen for å ha begått drapet.

Under sin sluttprosedyre for tingretten viste aktor og statsadvokat Rudolf Martin Christoffersen til at det fantes en rekke bevis som knyttet den nå drapsdømte mannen til handlingen.

– Mengder med tiltaltes DNA funnet i halspartiet underbygger at tiltalte drepte sin mor med å kvele henne. Det er skjerpende at hun ble drept mens hun sov og var forsvarsløs, sa Christoffersen under sin prosedyre, skriver avisen.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer