Maiken Caspersen Falla legger opp

Langrennsløperen Maiken Caspersen Falla (31) legger opp.

Maiken Caspersen Falla legger opp. Foto: Lise Åserud / NTB
Maiken Caspersen Falla legger opp. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det er VG som først omtalte saken.

Til avisen sier Falla at det er litt vemodig, for langrenn har vært i livet hennes i så mange år, men at det er riktig tid å gjøre det på.

– Jeg hadde ikke lyst til å si det i sesong. Jeg ville ha ro. Nå er jeg sikker. Det er riktig å legge opp Jeg har fått være sammen med så flinke folk. Vi har hatt så godt samhold i laget. Vi fikk gode resultater. Men vi har hatt noen nedturer, men vi sto i de også.

Sprinteren har tatt fem VM-gull og ett OL-gull i karrieren. OL-gullet kom på sprint i Sotsji i 2014.

Falla tok sin første individuelle verdenscupseier i slovenske Rogla i 2011. Derfra og ut hentet hun totalt 22 seire, som også inkluderer etappeseire i Tour de Ski og Ski Tour. Den siste kom på hjemmebane i Drammen i mars.

De siste sesongene har ikke gitt like mye suksess som de tidligere. Hun står med to verdenscupseire siden 22. februar 2020. Den siste ordinære verdenscupseieren kom i mars 2019.

Nå velger hun å avslutte karrieren foran den kommende sesongen. Under NM på Lygna tidligere i april erkjente hun overfor NTB at de dårlige periodene kommer fortere enn før, mens de gode periodene er kortere.

Norges Skiforbund jobber for tiden med å ansette to nye trenere for kvinnelandslaget. Falla har sagt at hun ville finne det vanskelig å gi seg om tidligere landslagsvenninne Marthe Kristoffersen ble hentet inn som ny trener.

– Hun er veldig flink, og jeg ser at hun har mange gode egenskaper som trener som jentene kan ha stor nytte av.

(©NTB)

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer