Lavest antall coronainnlagte siden november

Torsdag var 243 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på 21 pasienter fra dagen før.

Oslo 20211222. Ullevål sykehus i Oslo.Foto: Fredrik Hagen / NTB
Oslo 20211222. Ullevål sykehus i Oslo.Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdagens tall er det laveste siden fredag 26. november da 221 koronapasienter var innlagt, ifølge tall fra Helsedirektoratet.

Tallet over innlagte coronapasienter har gått jevnt ned de siste ukene. Den foreløpige toppen ble nådd fredag 17. desember da 383 pasienter var innlagt med covid-19.

Av de 243 som nå er innlagt, ligger 79 på intensivavdeling. 60 får respiratorbehandling. Det er én færre på respirator og én færre på intensivavdeling enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

155 av coronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, 47 er innlagt i Helse vest, 32 er innlagt i Helse Midt-Norge, og ni er innlagt i Helse nord.

59 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sør-øst, 13 er innlagt hos Helse vest, fire er innlagt hos Helse Midt-Norge, og tre er innlagt hos Helse nord.

Siden februar 2020 har 472.355 personer fått påvist coronasmitte her i landet, viser torsdagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Nedgangen i innlagt-tallene skjer samtidig som at det stadig settes nye smitterekorder i Norge. Torsdag ble det registrert rekordhøye 11.825 smittetilfeller.

(Sol.no):

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer