Kvinne tiltalt etter hundeangrep på barn

En kvinne i 50-årene er tiltalt for uaktsom forvoldelse av død etter at et barn døde etter et hundeangrep i Ringsaker i juni 2021.

En kvinne i 50-årene er tiltalt for uaktsom forvoldelse av død etter at et barn døde etter et hundeangrep i Ringsaker i juni 2021. Politiet sperret veien i nærheten av stedet da det skjedde. Foto: Fredrik Hagen / NTB
En kvinne i 50-årene er tiltalt for uaktsom forvoldelse av død etter at et barn døde etter et hundeangrep i Ringsaker i juni 2021. Politiet sperret veien i nærheten av stedet da det skjedde. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det kommer frem i en pressemelding fra Hedemark og Oppland Statsadvokatembeter.

Statsadvokatene i Hedmark og Oppland har tiltalt kvinnen for uaktsom forvoldelse av død, en bestemmelse som har en strafferamme på seks års fengsel.

«Uten tilsyn lot hun et barn være alene på stuen. Rottweileren fikk senere tak i barnet og bet ham i hodet og kroppen flere ganger. Barnet døde på stedet som følge av skadene det ble påført av bittene», heter det i tiltalen.

Hundeeieren ble siktet etter hundelovens paragraf 28, som omhandler straff for en hundeholder som forsettlig eller uaktsomt unnlater å forebygge eller avverge at hunden rettsstridig angriper eller skader en person.

Hendelsen skjedde da gutten var på besøk hos nær familie som eide de to hundene. Begge hundene ble avlivet samme dag.

De to hundene, en rottweiler og en golden retriever, og ble begge avlivet etter angrepet.

Kvinnens forsvarer, advokat Jens Henrik Lien, vil ikke si noe om hvordan kvinnen stiller seg til tiltalen.

– Hun er gjort kjent med tiltalen, men jeg ønsker ikke å kommentere noe ut over det, sier Lien.

Saken vil om kort tid bli oversendt Østre Innlandet tingrett for berammelse av hovedforhandling. Dato for hovedforhandling er ikke fastsatt, opplyser Hedmark og Oppland statsadvokatembeter i en pressemelding.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer