Kristin Sommervold (50) omkom i snøscooterulykke på Svalbard

Det var Kristin Sommervold (50) fra Trondheim som omkom i snøscooterulykken i Longyearbyen på Svalbard på søndag.

Longyearbyen er Svalbards administrasjonssenter og ligger innerst ved Adventfjorden på øya Spitsbergen. Stedet har 2 075 innbyggere og er en av verdens nordligste bosetninger. Flere steder er det mulig å se rester etter kulldriften som ble grunnlaget for byen. Bak ses Longyearbreen.Foto: Lise Åserud / NTB
Longyearbyen er Svalbards administrasjonssenter og ligger innerst ved Adventfjorden på øya Spitsbergen. Stedet har 2 075 innbyggere og er en av verdens nordligste bosetninger. Flere steder er det mulig å se rester etter kulldriften som ble grunnlaget for byen. Bak ses Longyearbreen.Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Ulykken skjedde ved Longyearbreen.

- Den omkomne var en del av et turfølge på i alt 4 scootere og bestod av både voksne og barn. Turfølget var i privat regi. Ulykken skal ha skjedd i morenen nedenfor breen i forbindelse med retur til Longyearbyen. Det er på nåværende tidspunkt for tidlig å si noe om årsaken til hendelsen, skriver Sysselmesteren i en pressemelding.

Politiet frigir navnet på den omkomne i samråd med de pårørende.

Ulykken skjedde søndag ettermiddag. Etter ulykken ble kvinnen fraktet med helikopter fra isbreen til sykehuset i Longyearbyen, men ble erklært død kort tid etter.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer