Kristiansand-ordfører: Dette er alvor, vi må få snudd denne kurven

Etter smitterekord i Kristiansand ber ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) befolkningen ta situasjonen og smittevern på alvor

Ordfører Jan Oddvar Skisland er bekymret over koronasituasjonen i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Ordfører Jan Oddvar Skisland er bekymret over koronasituasjonen i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Hvis vi ikke får snudd dette i løpet av neste uke, er vi helt klart nødt til å ha strengere tiltak enn det vi har hatt til nå, sa Skisland på en pressekonferanse fredag formiddag.

Kristiansand er nå den storbyen i Norge med nest flest smittede per 100.000 innbyggere, ifølge ordføreren. Totalt de siste 14 dagene er det påvist 173 smittetilfeller i sørlandsbyen.

Viktig uke

Onsdag innførte kommunen noe strengere tiltak, blant annet med registrering av gjester på treningssentre og restauranter, men stort sett er det de nasjonale tiltakene som gjelder.

– Den kommende uka, den blir viktig, sa Skisland.

Folkehelseinstituttet (FHI) opererer med fem risikonivåer. Nå er Kristiansand på nivå 3 og det er fare for at de må opp på nivå 4.

– Smitten må stoppes

Det korte budskapet fra kommunedirektør Camilla B. Dunsæd på pressekonferansen var at innbyggerne må holde avstand og redusere antall nærkontakter.

– Vi må stoppe smitten, før den stopper oss, sa hun.

Smitten i Kristiansand er på en «all time high» med 24 nye smittetilfeller siden torsdag. Det er sannsynlig at det vil avdekkes flere smittede før neste rapportering fredag klokken 13.00.

– Så høye smittetall på et døgn har vi ikke hatt før, opplyser assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer