Kripos: Syv personer pågrepet i Norge i internasjonal politiaksjon

Gjennom internasjonalt politisamarbeid har norsk politi pågrepet flere personer, siktet for grov narkotikakriminalitet.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Kripos kan bekrefte at norsk politi har deltatt i den internasjonale operasjonen «Trojan Shield», i regi av FBI, og i samarbeid med en rekke andre lands politimyndigheter. Operasjonen har pågått i flere år, og knytter seg til kryptert kommunikasjon mellom tunge kriminelle.

– Som følge av informasjonen er syv personer pågrepet i forskjellige distrikt, siktet for alvorlig narkotikakriminalitet. Det er gjort betydelig beslag av narkotika og penger, sier politiadvokat Morten Stene ved Kripos.

De siktede er pågrepet i Norge, og sakene etterforskes av de aktuelle politidistriktene. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker vi ikke å si noe om hvilke distrikt som har deltatt i operasjonen. Det er også planlagt pågripelse av en person i utlandet. Denne personen har en bakmannsrolle. Flere trailere med til sammen betydelige mengder narkotika har også blitt stoppet i Sverige, der politiet har opplysninger om at det skulle transporteres videre til Norge.

Flere av de pågrepne har tidligere vært ukjente for politiet, og det hadde krevd betydelige ressurser å avdekke deres roller uten informasjonen fra den internasjonale politioperasjonen.

– Politiet kan ikke utelukke ytterligere pågripelser, sier Stene.

Under etterforskningen er det avdekket en ny modus for å smugle narkotika inn til Norge.
– Denne modusen var også ukjent for flere av våre internasjonale samarbeidspartnere, og har fått oppmerksomhet internasjonalt. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker vi ikke å gi noen detaljer om denne metoden, sier Stene.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer