Kortterminal-problemene skal være løst

Etter store problemer med kortterminaler over hele Norge er de nå tilbake i normal drift.

Butikksjef på Vinmonopolet på Oslo S., Jetmund Ringstad, informerer kunder at de kun får tatt imot kontanter etter at kortterminaler over hele landet er nede. Nets bekrefter at de har driftsproblemer og rundt 130.000 terminaler kan være berørt av feilen.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Butikksjef på Vinmonopolet på Oslo S., Jetmund Ringstad, informerer kunder at de kun får tatt imot kontanter etter at kortterminaler over hele landet er nede. Nets bekrefter at de har driftsproblemer og rundt 130.000 terminaler kan være berørt av feilen.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det bekrefter Nets.

- Problemet er løst, og systemene fungerer som normalt, skriver de på nettsidene sine.

VG meldte klokken 13.53 at problemet var funnet og det skal snart være løst. Det opplyser administrerende direktør Pål André Ferdriksen i Verifone, som lager betalingsløsninger.

– Hvis du går i butikken nå, skal du ha en ganske vanlig opplevelse. Alt skal være tilbake til normalen innen en halvtime-times tid, sier han.

– Vi ser at det er driftsforstyrrelser akkurat nå, og vi jobber inngående med å løse det raskest mulig. Vi beklager overfor kundene, sier presseansvarlig Peter Glüsing i Nets til E24.

Danske Nets er blant de største leverandørene av bankterminaler i Norge.

nettsidene sine skriver Nets klokken 12.45 at «En pågående hendelse forårsaker mislykkede transaksjoner for nettransaksjoner og terminaler i Norge. Vi undersøker saken».

Ifølge TV 2 sliter både Rema Eidsvåg i Bergen, en Rema-butikk i Drammen og Åpent Bakeri i Oslo også for tiden med å få tatt betalt fra kunder som vil betale med kort.

– Det virker som det er noe mer sentralt, flere apotek og dagligvarekjeder opplever det samme, sier pressevakt i Vinmonopolet, Haldor Bing Lorentzen til VG.

Pressevakt Søren Winge i Nets sier til Børsen at de er på saken.

- Vi undersøker dette nå. Jeg kan ikke si mer for øyeblikket, men vi vil komme tilbake med mer informasjon, lyder hans knappe kommentar.

Til VG sier Pål Andre Fredriksen, administrerende direktør i Verifone at det er en fellesfeil på SFI-mottaket, det betyr i utgangspunktet at det er alle terminalene utenfor Nets som opplever feil.

– Vi snakker kanskje vi 120-130 000 terminaler. Da snakker vi i praksis alle terminalene i hele Norge, sier han videre til avisa.

Feilen ligger hos en leverandør, sier kommunikasjonsrådgiver Stål Ulvin Garberg i DNB til TV 2.

– Det er ikke noe feil hos oss, men hos en av leverandørene. Vi er i dialog med leverandør og får se hvor fort det lar seg løse. Det ser ut som at alle bankene har de samme utfordringene, sier Garberg.

NRK skriver at også Rema 1000 og Coop har problemer med kortbetaling mandag.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer