Kontroll på gress- og lyngbrann i Bergen

Brannvesenet har kontroll på den kraftige gress- og lyngbrann i Fana i Bergen. Flere boliger i nærheten ble evakuert etter at det begynte å brenne.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Det ser ut til at vi har god kontroll på brannen, sier vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen til Bergens Tidende klokken 14.09 mandag.

Nødetatene fikk melding om brannen ved Dyngelandsvegen i Fana bydel i Bergen klokken 13.01. Da de kom fram så de at det brant kraftig, og brannmannskapene hadde i begynnelsen ikke kontroll på brannen.

– Det brenner kraftig i terrenget. Ikke kontroll på brannen, skrev Vest politidistrikt på Twitter klokken 13.33 mandag ettermiddag.

– Det er åpne flammer i terrenget, og en del hus i nærheten, sa vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen til BA.

– Vi er på stedet tre stasjoner, og vi venter en ny tankbil. Med litt mer vann inn så skal vi klare å slå ned brannen, sier Lund til BA rundt klokken 1340.

Det er også sendt opp en drone.

Det er flere boliger i nærheten av der det brant, og beboerne evakuerte seg selv med bistand fra politiet.

Det er for tiden skogbrannfare i Vestland, og mandag har brannvesenet også måttet rykke ut til flere branner i terrenget i Austevoll og på Stord, skriver Bergens Tidende.

(©NTB)

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer