Kjetil Jansrud legger opp etter sesongen

Alpinisten Kjetil Jansrud legger opp etter rennene i Kvitfjell kommende helg.

Kjetil Jansrud legger opp etter rennene på Kvitfjell kommende helg.Foto: Torstein Bøe / NTB
Kjetil Jansrud legger opp etter rennene på Kvitfjell kommende helg.Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det melder han selv på sin Instagram-profil.

Vikings. Det har vært en tankerekke frem til denne avgjørelsen - å trekke seg fra noe du har gjort hele livet er ikke en lett avgjørelse å ta, skriver Jansrud på Instagram.

– Jeg er imidlertid veldig glad for at jeg får velge å trekke meg i Kvitfjell, hvor jeg vant min første i 2012 og hvor jeg har løpt foran familie og venner hvert år siden. Jeg vokste praktisk talt opp i dette området - og jeg skulle ønske jeg kunne uttrykke takknemligheten jeg føler. I disse farlige tider føles pensjonisttilværelsen min - og dette innlegget - meningsløst. Mine tanker og håp er hos det ukrainske folket. Hold deg sterk. Jeg ser virkelig frem til mer tid med familien min og mine kjære, det eneste som betyr noe. Jeg regner med at det vil være mer å mimre om, og folk å takke - inkludert alle dere som har gitt deres støtte så lenge - etter at jeg har kjørt mine siste løp, fortsetter han.

Han står med ett OL-gull i karrieren. Det kom i super-G-rennet i Sotsji i 2014. I tillegg har han to OL-sølv, i storslalåm fra 2010 og utfor fra 2018. To olympiske bronsemedaljer har det også blitt.

I VM-sammenheng har Jansrud ett gull og to sølv.

Totalt har han vunnet 23 verdenscuprenn.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer