Kilder til NTB: Deler av trinn fire i regjeringens gjenåpningsplan kan bli utsatt på nytt

Smittesituasjonen fører til at deler av trinn fire i regjeringens gjenåpningsplan kan bli utsatt på nytt.

Statsminister Erna Solberg (H), Venstre-leder Guri Melby og KrF-ledet Kjell Ingolf Ropstad (KrF) var torsdag samlet til regjeringskonferanse i Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB
Statsminister Erna Solberg (H), Venstre-leder Guri Melby og KrF-ledet Kjell Ingolf Ropstad (KrF) var torsdag samlet til regjeringskonferanse i Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den økende smitten med deltavarianten som nå skaper tvil om gjenåpningen.

I tillegg vil det fortsatt ta noen uker før alle over 18 har fått mulighet til å ta første dose og få status som beskyttet.

– Vi har et litt høyt smittetrykk, så jeg tror det beste er å henvise til det jeg og Bent sa tidligere i uken, om at vi må ha beskyttelsen opp i befolkningen, sa statsminister Erna Solberg (H) til NTB på vei inn til regjeringskonferanse torsdag, der spørsmålet skulle opp til diskusjon.

Det er innkalt til pressekonferanse fredag for å orientere om regjeringens beslutning om veien videre.

I et intervju med VG tidligere i uken viste Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til at stort sett alle over 18 år ved utgangen av denne uken vil ha fått tilbud om vaksinedose én. Tre uker etter første dose vil de få status som beskyttet.

En sentralt plassert kilde sier til NTB at det vil overraske om regjeringen likevel bestemmer seg for å gjennomføre hele trinn fire i gjenåpningsplanen allerede nå.

Etter det NTB kjenner til, har helsemyndighetene anbefalt regjeringen å prioritere skole og utdanning først.

Det kan blant annet innebære at avstandskravet fjernes i høyere utdanning.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer