Idrettsprofil må møte i retten igjen

I morgen starter ankesaken mot idrettsprofilen i 40-årene fra Romerike som er tiltalt for omfattende vold og voldtekter av sin ekskone.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Påtalemyndigheten har innkalt nye vitner under ankesaken, skriver Romerikes Blad.

Mannen ble tidligere i år frikjent for både straff og erstatningskrav i Nedre Romerike tingrett. Statsadvokatene valgte da å anke frifinnelsen.

Mannen i 40-årene er tiltalt for å ha mishandlet sin ektefelle jevnlig fra februar 2002 til mars 2018. Ifølge tiltalen skal han ha truet, sparket, dyttet og dratt henne etter håret.

Det mest alvorlige tiltalepunktet handler om at mannen skal ha voldtatt hans daværende kone ved flere anledninger i tidsrommet mellom 2016 og 2018.

Idrettsprofilen har hele tiden hevdet at ekskona er ute etter hevn etter at det ble slutt mellom de to.

– Vår anke er begrunnet i at tingretten under sin bevisvurdering, etter vår oppfatning, ikke i tilstrekkelig grad har foretatt en samlet og helhetlig vurdering av bevisene som ble fremlagt i saken, sier statsadvokat Anne Christine Stoltz Wennersten til Romerikes Blad.

Rettssaken skal opp i Eidsivating lagmannsrett over ti dager mellom 2. og 18. november.

Tilbake til Sol.no

Andre som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer