Hurtigruten får foretaksstraff på 1 million kroner etter smitteutbruddet sommeren 2020

Hurtigruten får foretaksstraff på 1 million kroner og kapteinen og den ene skipslegen straffes med bøter etter smitteutbruddet i 2020.

Hurtigruten får foretaksstraff på 1 million kroner og kapteinen og den ene skipslegen straffes med bøter etter smitteutbruddet i 2020. FOTO: NTB
Hurtigruten får foretaksstraff på 1 million kroner og kapteinen og den ene skipslegen straffes med bøter etter smitteutbruddet i 2020. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Etterforskningen og straffesaken etter koronasmitte på Hurtigrutens skip i Tromsø sommeren 2020 er nå avsluttet. Selskapet, kapteinen og den ene skipslegen straffes med bøter, mens saken henlegges for øvrige involverte.

Det skriver politiet i Troms i en pressemelding.

Konstituert statsadvokat Jørn Bremnes hos Troms og Finnmark statsadvokatembeter, som har påtaleavgjort saken, sier at overtredelsen vurderes å være vesentlig, med tanke på antall passasjerer og mannskap, sykdommens art, alvor og smittsomhet, og faren for videre smitte.

– Påtalemyndigheten mener det er riktig å ilegge Hurtigruten en bot for dette, og mener ut fra overtredelsens art og alvorlighet at 1 million kroner er riktig bøtestraff, sier han i pressemeldingen.

Hurtigrutens MS Roald Amundsen var på to seilaser fra Tromsø og rundt Svalbard i juli 2020. Etter ankomst til Tromsø fredag 31. juli på den andre seilasen, ble det påvist koronasmitte blant mannskap og passasjerer.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer