Hurtigruten får foretaksstraff på 1 million kroner etter smitteutbruddet sommeren 2020

Hurtigruten får foretaksstraff på 1 million kroner og kapteinen og den ene skipslegen straffes med bøter etter smitteutbruddet i 2020.

Hurtigruten får foretaksstraff på 1 million kroner og kapteinen og den ene skipslegen straffes med bøter etter smitteutbruddet i 2020. FOTO: NTB
Hurtigruten får foretaksstraff på 1 million kroner og kapteinen og den ene skipslegen straffes med bøter etter smitteutbruddet i 2020. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Etterforskningen og straffesaken etter koronasmitte på Hurtigrutens skip i Tromsø sommeren 2020 er nå avsluttet. Selskapet, kapteinen og den ene skipslegen straffes med bøter, mens saken henlegges for øvrige involverte.

Det skriver politiet i Troms i en pressemelding.

Konstituert statsadvokat Jørn Bremnes hos Troms og Finnmark statsadvokatembeter, som har påtaleavgjort saken, sier at overtredelsen vurderes å være vesentlig, med tanke på antall passasjerer og mannskap, sykdommens art, alvor og smittsomhet, og faren for videre smitte.

– Påtalemyndigheten mener det er riktig å ilegge Hurtigruten en bot for dette, og mener ut fra overtredelsens art og alvorlighet at 1 million kroner er riktig bøtestraff, sier han i pressemeldingen.

Hurtigrutens MS Roald Amundsen var på to seilaser fra Tromsø og rundt Svalbard i juli 2020. Etter ankomst til Tromsø fredag 31. juli på den andre seilasen, ble det påvist koronasmitte blant mannskap og passasjerer.

Tilbake til Sol.no

Mer om