Hetebølgen i USA og Canada - stor økning i plutselige dødsfall

En ekstrem hetebølge har de siste dagene ha tatt livet av minst 130 mennesker vest i Canada. Hetebølgen har også rammet USA.

Her blir en mann sjekket i en park i Canada etter den ekstreme varmen. Foto: Colin Mulvany/The Spokesman-Review via AP via NTB
Her blir en mann sjekket i en park i Canada etter den ekstreme varmen. Foto: Colin Mulvany/The Spokesman-Review via AP via NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det er målt temperaturer opp mot nesten 50 grader, og politiet i Vancouver-området oppgir at de har fått melding om over 130 plutselige dødsfall siden fredag, ifølge BBC. De fleste av de døde er eldre personer med dårlig helse.

– Jeg har vært politibetjent i 15 år, og jeg har aldri opplevd lignende antall plutselige dødsfall på så kort tid, sier politimannen Steve Addison til Vancouver Sun.

Det er målt rekordhøye temperaturer, opptil 49,5 grader, og vanligvis er det rundt 20–25 grader på denne tiden av året.

- Folk er utslitt. Det blir heller ikke kaldere enn 20 grader om natta, så man får ikke kjølt ned noe, forteller Norsk-canadieren Tony Lysne til Dagbladet.

Også utenfor Vancouver-området har myndighetene registrert mange uventede dødsfall, men de har foreløpig ikke kommet med noen tall.

Varmebølgen strekker seg fra den amerikanske delstaten Oregon til Canadas arktiske områder. Den er forårsaket av et høytrykk som fanger varm luft i området.

Portland og Seattle i USA har ikke opplevd så høye temperaturer siden man begynte å føre statistikk på 1940-tallet.

Mer enn 1.1000 personer er sendt til sykehus på grunn av heten de siste dagene, skriver BuzzFeed.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer