Påskekrim 2022:

Her er oversikten over årets påskekrim

I år som tidligere år er det i tradisjonens tro påskekrim både på lineær TV og strømmetjenstene, og hva sier vel mer påske enn en god påskekrim? Her er oversikten.

Ifølge Dagbladet er årets påskespesial på NRK, «Magpie Murders» eller «Siste kapittel» på norsk, er et mysterium-i-mysteriet, innpakket i frisk regi og erkebritiske fjes. FOTO: NRK
Ifølge Dagbladet er årets påskespesial på NRK, «Magpie Murders» eller «Siste kapittel» på norsk, er et mysterium-i-mysteriet, innpakket i frisk regi og erkebritiske fjes. FOTO: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Her får du oversikt over påskekrimen for påsken 2022 på blant annet NRK, TV 2, Viaplay og Netflix. Påsken er tiden for krim, og i år er det et stort utvalg av påskekrim for den som måtte ønske seg litt spenning.

Påskekrim på NRK 2022

«Siste kapittel» er en britisk krimserie som er basert på Anthony Horowitz sin roman Mugpie Murders fra 2016, og handler om forlagsredaktøren Susan Ryeland. Dette er en klassisk britisk krim

«Siste kapittel» består av seks episoder som legges ut på NRK TV fredag 8. april, og sendes NRK lørdag 9. april kl. 21.20.

«Showtrial» kan ses på NRK TV og på lineær TV i påsken. FOTO: NRK
«Showtrial» kan ses på NRK TV og på lineær TV i påsken. FOTO: NRK Vis mer

«Showtrial» er en annen påskekrim som vises på NRK. Denne serien er noe mer drama fra rettssalen enn en klassisk krim. Handlingen går ut på at studenten Hannah forsvinner etter en fest i Bristol, og venninnen hennes Thalita blir arrestert for å ha drept henne. Thalita kommer fra en rik og mektig familie, og rettssaken skaper mye oppmerksomhet.

Fem episoder av Showtrial kan sees på NRK TV nå og sendes på NRK mandag 11. april kl. 21.15.

«Nattdjevelen» vises også på NRK i påsken. Her skal en serieovergriper ha terrorisert London i 11 år. Colin Sutton tar opp jakten. Denne krimserien er basert på en sann historie, og er basert på Colin Sutton sin serie Manhunt.

Serien kan sees på NRK TV nå, ellers kan den sees på NRK onsdag 13. april kl. 21.15.

Den femte sesongen av «Shetland» kommer ut på NRK på langfredag. Den britiske krimserien er basert på bøkene til Ann Cleeves, og er kåret til den beste dramaserien i Storbritannia. Serien handler om en værbitt detektiv som løser iskalde krimgåter på forblåste Shetland.

Sesong fem av serien går over seks episoder som ligger ute på NRK TV, ellers kan du se serien på TV fredag 15. april kl. 21.15.

«Vera» er en av påskekrimmen du kan se på NRK. FOTO: NRK
«Vera» er en av påskekrimmen du kan se på NRK. FOTO: NRK Vis mer

Den ellevte sesongen av «Vera» blir avslutningen på NRKs påskekrim. Over seks episoder får vi være med Vera og hennes betrodde assistent som står overfor en rekke fengslende mordmysterier i Northumberland. Ifølge anmelderne fra England er dette seriens beste sesong.

Alle seks episodene ble tilgjengelig for streaming fredag 8 april, og sendes på TV søndag 17. april kl. 21.00.

Påskekrim på TV 2

Også TV 2 satser på tradisjonell krim i påsken. Kanalen viser «Dalgliesh» hvor vi møter etterforsker og poet Adam Dalgliesh som løser mordsaker i England på 1970-tallet – samtidig som han sørger over sin avdøde kone. Dette er ikke den tradisjonelle utgaven, men en ny versjon av detektiven.

Serien består av seks episoder, hvor to og to episoder følger det samme mordmysteriet.

Episodene ligger ute på TV 2 Play, og vises på hovedkanalen TV 2 fra 11. april.

Sesong tre av «Sommerdahl-mordene» kommer også på TV 2 i påsken. Den danske krimserien er basert på Anna Grue sine romaner. Også i denne sesongen møter vi politietterforskeren Dan Sommerdahl som sammen med kompisen Flemming Torp løser drapssaker i Helsingør.

Alle episodene av sesong tre av «Sommerdahl-mordene » ligger ute på TV 2 Play.

Påskekrim på Viaplay

Tredje sesong av «Wisting» kommer med fire episoder på Viaplay fra palmesøndag, 10. april. Denne sesongen er basert på romanen Nattmannen fra 2009 av Jørn Lier Horst, og fremdeles utspilles handlingen i Larvik.

«Søsterskap» er en annen krimserie som ligger ute på Viaplay nå. I den islandske serien dukker det opp ett lik av en jente som forsvant i 1995. Etterforskeren Vera jakter på morderen, mens tre venninner i 30-årene deler hemmeligheter om hva som skjedde da de var tenåringer.

Serien ligger ute på Viaplay nå.

Påskekrim på Netflix

«Anatomy of a Scandal» har premiere på Netflix den 15.april. Det er en mini-serie med seks episoder som er basert på en populær bok. Serien infiltrerer Storbritannias elite gjennom personlig og politisk skandale, der sannheten ligger mellom rettferdighet og privilegium.

Om du ikke liker krim, eller bare har lyst til å se på noe annet, finnes det utallige serier og filmer der ute som venter på å bli sett.

Dette var de beste seriene på Netflix i 2021.

Dette er de beste seriene på HBO Max.

Tilbake til Sol.no

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer