Valgomat 2021

Her er alle valgomatene

Ikke bare skal du finne det riktige partiet å stemme på ved stortingsvalget. Valg betyr valgomater. Hvilken valgomat skal du velge? Her samler Sol.no alle frem mot valget. Godt valg!

Støre eller Solberg, det er (sannsynligvis) spørsmålet. (Foto: Vidar Ruud / NTB)
Støre eller Solberg, det er (sannsynligvis) spørsmålet. (Foto: Vidar Ruud / NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen oppdateres fortløpende med nye valgomater.

Vårt Lands valgomat
I Vårt Lands valgomat fokuserer de på hvilke verdier du som velger har. Det er 25 spørsmål hvor svarene forteller deg hvilke verdier som er viktig for deg som velger, heller enn å fokusere på hvilke partier du er mest enig i. Ta den her

Her er alle valgomatene

VGs valgomat
I VGs valgomat velger du først det valgdistriktet du skal stemme i (de gamle fylkene), og så sammenligner du svarene dine med hva politikerne selv har svart. På den måten kan du se direkte hvem du er mest enig med. Ta den her

Her er alle valgomatene

TV 2s valgomat
TV 2 har designet sin valgomat som et kabalspill, der du drar kort med forskjellige påstander til den plassen du mener er riktig. Ta den her.

Her er alle valgomatene

Dagbladets valgomat

Dagbladet tar valgomaten et steg videre. Årets utgave forteller deg selvsagt hvilket parti du passer med, men også hvilke av dine personlighetstrekk som driver partivalget ditt. Ta den her.

Her er alle valgomatene

NRKs valgomat

I NRKs valgomat får du vite hvilke partier du står nærmest, og hvilke du står lengst fra. Og den kan selvsagt gjennomføres på både bokmål og nynorsk. Ta den her.

Her er alle valgomatene

Aftenpostens valgomat (krever abonnement)

Valgomaten til Aftenposten lar deg ta stilling til 28 påstander for å gi deg en pekepinn på hva som er det riktige partiet for deg. Til slutt velger du ut minst fem temaer og markerer deres viktighet. Ta den her (krever abonnement).

Her er alle valgomatene

Nettavisens valgomat

Nettavisens valgomat har 24 spørsmål hvor alle er i et ja/nei format. Utfordringen her er at mange partier mangler standpunkter på enkelte saker, eller har standpunkter som kan gå både på ja og nei. Her har Nettavisen har valgt å plassere partiene basert på uttalelser og avstemninger i Stortinget. Ta den her.

Her er alle valgomatene

Drammens Tidende valgomat

Drammens Tidendes valgomat har 25 påstander hvor du enkelt skal velge om du er helt enig, delvis enig, delvis uenig, eller helt uenig. Ta den her.

Her er alle valgomatene

Altså valgomat

Magasinet Altså handler i høy grad om likestilling og inkludering, og det gjør valgomaten deres også. 22 spørsmål hvor du er helt enig, helt uenig, eller noe i midten. Ta den her.

Her er alle valgomatene

Artikkelen oppdateres fortløpende med nye valgomater.

Sjekk også vår side med alt det siste om stortingsvalget 2021.

Eller gå tilbake til forsiden av Sol.no.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer