Henlegger sak om grov kroppsskade mot baby

Straffesaken mot et foreldrepar som i 2019 ble siktet for grov kroppsskade mot sitt elleve uker gamle barn, er henlagt.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no) Saken mot foreldreparet fra Hønefoss som ble siktet juni 2019 for betydelig grov kroppsskade mot parets felles 11 uker gamle barn er nå henlagt av Riksadvokaten på grunn av bevisets stilling. Det opplyser politiet i en pressemelding.

Foreldrene til babyen ble siktet for grov kroppsskade mot babyen 19. juni 2019 etter at Oslo universitetssykehus fire dager tidligere meldte ifra om at de hadde fått inn et barn med alvorlige skader. Barnet døde 26. juli samme år. Familien er hjemmehørende på Hønefoss

Henleggelsen er såkalt på grunn av bevisets stilling, dvs. at politiet ikke har funnet tilstrekkelige bevis til å reise tiltale.

Politiet opplyser at saken har vært grundig etterforsket.

– Saken har blitt grundig etterforsket og etterforskingen av faktumdelen av saken var i all hovedsak ferdig i starten av 2020. Etter det har rettsoppnevnte sakkyndige utferdiget rapporter rundt de medisinske spørsmålene, heter det i pressemeldingen fra politiet.

De skriver videre at straffesaker som omhandler de helt yngste barna er utfordrende, men svært viktig å etterforske grundig av hensyn til barnets og foreldrenes rettssikkerhet.

Riksadvokaten har ikke tatt stilling til om barnet har vært utsatt for vold, da det ikke med sikkerhet, med bakgrunn i etterforskingen og de medisinske uttalelsene, kan fastslås hvem som eventuelt er gjerningspersonen. Riksadvokaten uttaler i sin påtegning:

– For å ta ut tiltale må, som kjent, påtalemyndigheten være overbevist om at straffbart forhold er begått, og at dette kan bevises i retten. Det er ikke tilfellet i foreliggende sak, og den må derfor henlegges etter bevisets stilling. Det kan ikke sees at ytterligere etterforsking vil kunne lede til et annet resultat.

De siktede med sine advokater og bistandsadvokaten for avdøde er informert om henleggelsen.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer