Helseministeren varsler nye coronatiltak i morgen

Helseminister Ingvild Kjerkol varsler nye nasjonale coronatiltak i morgen.

Helse og omsorgsminister Ingvild Kjerkol under pressekonferanse om coronasituasjonen i Marmorhallen.Foto: Annika Byrde / NTB
Helse og omsorgsminister Ingvild Kjerkol under pressekonferanse om coronasituasjonen i Marmorhallen.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):– Det blir tiltak vi vil merke i hverdagen vår, sier Kjekol til NRK.

Ifølge helseministeren er det nå nødvendig med nye kontaktreduserende tiltak. Dette er fordi det er kapasitetsproblemer i deler av helsevesenet og i kapasiteten for testing.

– I tillegg har vi fått omikron på toppen som sprer seg raskt, sier Kjerkol

Det kommer fram etter møtet mellom helseminister Ingvild Kjerkol og statsforvaltere og ordførere i dag.

Ifølge Aftenposten ba statsråden kommunene være klare for endringer i coronarestriksjonene på kort tid.

Det jobbes med omfattende tiltak for å få ned smitten.

Smittetallene i Norge er rekordhøye, og stadig flere blir smittet av omikronvarianten. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har tidligere sagt at hun er bekymret for utviklingen, og ville tidligere mandag ikke utelukke strengere tiltak i løpet av uken.

Politisk rådgiver og pressekontakt Hilde Fahret Born for Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) sier dette til Stavanger Aftenblad om temaet på møtet: Tiltaksbehov covid-19 og videre håndtering, orientering fra helseministeren, rapport fra statsforvaltere og oppsummering fra helseministeren.

– Det var en gjennomgang fra statsforvaltere i landet og en oppsummering fra Kjerkol om koronasituasjonen, sier ordføreren.

På spørsmål om Kjerkol varslet nye coronatiltak, svarer Nessa Nordtun «ingen kommentar».

Kommunikasjonssjef John Gunnar Skien hos Statsforvalteren i Rogaland opplyser til avisa at også statsforvalteren deltok på møtet sammen med assisterende fylkeslege Andres Neset.

(©NTB)

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer