Helsedirektoratet: Testing på grensen kan opphøre

Da regjeringen fra onsdag denne uken fjernet kravet om innreisekarantene ved ankomst til Norge, valgte de å beholde grensetestingen.

Om regjeringen følger FHI og Helsedirektoratets vurderinger kan du slippe å teste deg ved ankomst til Norge. Foto: Heiko Junge / NTB
Om regjeringen følger FHI og Helsedirektoratets vurderinger kan du slippe å teste deg ved ankomst til Norge. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Helsedirektoratet mener i en ny ukerapport klar på at det er noe vi kan slutte med.

I rapporten kommer det frem at importsmitte er mindre viktig i dagens smittesituasjon.

– Importsmitte er mindre viktig i dagens situasjon. Testing på grensen kan opphøre, men det kan vurderes å teste innreisende som ikke kan dokumentere med EU-sertifikat immunitet eller negativ test i tråd med EUs rådsanbefalinger. Det må være beredskap for å kunne skalere opp testingen på grensen ved behov, skriver helsedirektoratet i rapporten.

FHI anbefalte allerede før jul å fjerne testkravet på grensen for alle reisende, men regjeringen sa nei. Dette er første gang Helsedirektoratet utrykker sin støtte til FHI i forbindelse med dette.

I uke 3 ble det registrert en nedgang på 43 prosent i reisende som ble testet på grensen. Det var også en nedgang i andelen positive testtilfeller på grensen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer