Helsedirektoratet fraråder all bruk av skjerm for de aller minste barna

Helsedirektoratet mener nå at barn under to år bør holdes vekk fra skjermen, og at de opp til fem år bør ha maks én times skjermtid om dagen.

Fire av ti barn under tre år har brukt ulike former for nettbrett og smarttelefoner, viser en undersøkelse som har kartlagt norske småbarns medievaner. Foto: Paul Kleiven / NTB
Fire av ti barn under tre år har brukt ulike former for nettbrett og smarttelefoner, viser en undersøkelse som har kartlagt norske småbarns medievaner. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Et viktig poeng for oss er at skjermen ikke bør brukes som barnevakt. Det å sette barna foran en skjerm slik at de passiviseres over lengre tid, er ikke gunstig, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til NTB.

Rådene innebærer at barn under to år ikke bør ha skjermtid i det hele tatt, og for barn over to år bør det holdes til én time om dagen.

Mandag la Helsedirektoratet fram sine nye råd om fysisk aktivitet.

Noe av det nye i rådene er at Helsedirektoratet nå fullstendig fraråder skjermtid for barn under to år. Samtidig sier de at den daglige skjermtiden for barna mellom to og fem år bør begrenses til én time, og at jo mindre skjermtid, jo bedre er det for barna.

I tillegg kommer Helsedirektoratet nå med et nytt råd om at all aktivitet teller. Det innebærer at fysisk aktivitet med lav intensitet, aktiviteter som oppfattes som lette, også teller og er viktig for helsen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer