Hadia Tajik går av som statsråd: - Jeg er lei meg

Det bekrefter hun selv på dagens pressekonferanse.

Pressekonferanse med arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) som den siste tiden har vært i hardt vær i forbindelse med pendlerboligsaken.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Pressekonferanse med arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) som den siste tiden har vært i hardt vær i forbindelse med pendlerboligsaken.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Under en pressekonferanse onsdag ettermiddag bekrefter Tajik at hun nå går av som arbeids- og inkluderingsminister.

– Jeg vil ikke tillate at feil jeg gjorde for 15 år siden, skal stå i skyggen for arbeidet regjeringen gjør, sa Tajik.

– Jeg er lei meg for at det jeg har gjort feil har skuffet mange. Det ber jeg om tilgivelse for. Jeg beklager at jeg ikke håndterte dette bedre før. Det er min feil, sier Tajik.

Hun påpeker at den øverste sjefen i arbeidsdepartementet er avhengig av tillit.

– Det er mange andre som kan være arbeidsministere. Det er Arbeiderpartiets politikk som er det viktigste, sier Tajik.

Tajik sier videre at hun er motivert for å videre sitte som nestleder i Arbeiderpartiet.

Ap-nestleder fortsetter også som stortingsrepresentant for Rogaland.

– Hvis det er sånn at jeg ved å gå tilbake til stortinget også får litt mer tid med datteren min på ett år, så gleder jeg meg til det. Stortingsgruppa velger sine egne tillitsvalgte, så hvilken rolle og komite jeg skal ha der, får jeg komme tilbake til. Men jeg er uansett skikkelig motivert for å jobbe for laget der, sier Tajik.

Avviser lovbrudd

Hadia Tajik sier at hun har hatt gode intensjoner med alt hun har gjort i pendlerboligsaken, men at hun har håndtert saken dårlig.

Tajik varslet onsdag at hun går av som arbeidsminister. På pressekonferansen fikk hun spørsmål om hun har brutt noen lover og om hun har forfalsket leiekontrakten hun ga til arbeidsgiveren sin i 2006.

– Nei, det tror jeg ikke, svarte Tajik på spørsmål om hun har brutt loven, mens hun svarte kontant nei på spørsmålet om kontraktsforfalskning.

– Alt jeg har gjort har jeg gjort med de beste intensjoner, men jeg har håndtert det for dårlig og det må jeg ta ansvaret for, sier Tajik.

Stortingspolitiker fra Ap ber Tajik gå av som nestleder

May Britt Lagesen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, ber Hadia Tajik gå av også som nestleder i partiet.

Lagesen er representant på Stortinget fra Trøndelag som vara for Ingvild Kjerkol som er helseminister.

Tajik går av som arbeidsminister, men vil fortsette som nestleder, sa hun på en pressekonferanse onsdag.

– Dette er en trist dag for Hadia, landet og Arbeiderpartiet. Allikevel er dette en riktig, ryddig og naturlig avgjørelse, etter det som har kommet fram i mediene. Ved å trekke seg setter hun partiet først. Det må hun også gjøre med nestledervervet, sier Lagesen til Trønder-Avisa.

Hun vil foreløpig ikke si noe om hvem som kan ta over nestledervervet.

VG avslørte sist søndag hvordan Ap-nestleder og arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) fikk tildelt skattefri pendlerbolig i 2006 til 2010 basert på en leiekontrakt hun aldri benyttet.

Tajik har i ettertid vært tydelig på at hun var pendler og hadde krav på skattefri pendlerbolig. Hun har opplyst at hun hadde utgifter til barndomshjemmet i Rogaland.

Flere politikere har krevd at Tajik redegjør grundigere for saken. Frp-leder Sylvi Listhaug har blant annet sendt henne 20 spørsmål som hun vil ha svar på.

Tajik har tatt selvkritikk og sagt at hun hadde "fullstendig feilvurdert" saken. Hun har også sagt at hun skal betale tilbake den eventuelle skattefordelen hun har fått.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer