Hadia Tajik (Ap) blir medlem i energi- og miljøkomiteen på Stortinget

Hadia Tajik (Ap) skal møte i energi- og miljøkomiteen når hun nå går tilbake til Stortinget etter å ha trukket seg som arbeids- og integreringsminister.

Tidligere arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik går fra statsråd-stol i Stortinget til energi- og miljøkomiteen. Foto: Heiko Junge / NTB
Tidligere arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik går fra statsråd-stol i Stortinget til energi- og miljøkomiteen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Jeg har snakket med Hadia, og hun ønsker å møte som vanlig stortingsrepresentant og vanlig medlem i en fraksjon. Det har vært en tøff periode for henne, så det skjønner jeg godt. Valgkomiteens innstilling er at hun går inn i energi- og miljøkomiteen, sier parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, Rigmor Aasrud, til NTB.

Tajik trakk seg tidlig i mars på grunn av pendlerboligsakene hun har fått kritikk for. En drøy uke senere trakk hun seg også som nestleder i partiet.

Siden 11. mars har hun vært sykmeldt, noe Aasrud sier hun vil fortsette å være i en tid fremover.

Tajiks plass i energi- og miljøkomiteen blir endelig vedtatt onsdag ettermiddag på partiets gruppemøte. Da blir det også klart hvem som tar over som leder i den samme komiteen etter at Terje Aasland, som tidligere hadde vervet, ble ny olje- og energiminister.

Arbeiderpartiet konstituerer sin nye stortingsgruppe under gruppemøtet klokka 14 i dag.

Det får Dagbladet bekreftet fra partiets stortingsgruppe onsdag formiddag.

Tajik kommer ikke til å være tilstede under konstitueringen i dag.

Ifølge Dagbladet får ikke Tajik noe framskutt posisjon i denne omgang. Hun blir altså verken fraksjonsleder eller talsperson for noe spesifikt politikkområde, men går inn som menig medlem i energi- og miljøkomiteen.

Det betyr ikke nødvendigvis at døren er lukket ut stortingsperioden.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer