Gode værforhold for skientusiaster til helgen

De som skal starte på vinterferien til helgen, kan glede seg over løfter om vær godt egnet for dem med ski på beina.

Det blir en kald start på vinterferien for de aller fleste. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det blir en kald start på vinterferien for de aller fleste. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Fine forhold i vinterferiestarten

Det betyr at vinterferien starter med gode forhold når det gjelder snø. Den snøen som har kommet, blir liggende, og det er muligheter for påfyll av snø både før vinterferien og fra helgen.

– Det kan komme noe snø både på fredag og lørdag, også i lavereliggende strøk i Sør-Norge, men ikke i de store mengdene, sier Moxnes.

På Vestlandet har det vært flere dager med nedbør, men det ser bedre ut framover med perioder med oppholdsvær og litt lavere temperaturer. Nedbøren som kommer, vil dermed være i form av snø, også helt ut mot kysten.

– Snøen kan gjerne komme i områder hvor det ikke har vært snø. Både fredag og lørdag vil det komme perioder med opphold og muligheter til å se sola, mens søndag kommer det mer snø, ifølge Moxnes.

Kaldt også nordover

Temperaturene i Midt-Norge vil også ligge på minussiden, og det vil komme snø, men i beskjedne mengder, særlig på lørdag og søndag.

I Nord-Norge fortsetter også den kalde værtypen med temperaturer ned mot ti-tolv minusgrader enkelte steder. Det vil stort sett være oppholdsvær fra helgen, men med noen lette snøbyger i kyststrøkene.

Moxnes sier at det har kommet en del nysnø også i fjellområder både i øst og vest som ikke har hatt særlig skiføre fram til nå, så det skal være gode muligheter for vinteraktiviteter.

Slik blir været i vinterferien

- Det blir en blå start på vinterferien med kuldegrader for de aller fleste, skriver meteorologisk institutt på Twitter.

Det betyr at snøen blir liggende der den allerede er.

Noen vil også få påfyll av snø, men hvor og når er enda litt usikkert, ifølge meteorologene.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer