Gjerningsperson pågrepet: Tre personer skadet i knivstikking i Numedal

Politiet har kontroll på gjerningsperson etter at tre personer er skadet i forbindelse med en knivstikking i Fjordvegen i Numedal. Beredskapstroppen er nå på plass i Nore og Uvdal kommune.

Skjermdump Google Maps.
Skjermdump Google Maps. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Det er definert som en Plivo-hendelse, opplyser politiet. Plivo betyr «pågående livstruende vold».

Per nå er tre personer skadet og en kritisk skadet. Vi jobber med å få mer oversikt, skriver politiet i en oppdatering på Twitter.

Politiet sier de skadde framstår som tilfeldige ofre.

– Det har skjedd noe i krysset ved butikken. Det er flere luftambulanser på stedet, og flere ambulanser. Det virker alvorlig, sier et kvinnelig vitne, til TV 2.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 08.47.

Kontroll på gjerningsperson

Klokken 09.46, en time etter at de først fikk melding om hendelsen, tvitrer politiet at de har kontroll på det det de mener er gjerningsmannen.

Politiet har kontroll på gjerningsmannen etter knivstikkingen i Numedal, opplyser brannsjef Kai Redalen i Nore og Uvdal brannvesen til Laagendalsposten.

– De har tatt gjerningsmannen og har kontroll på han, men vi er midt oppi dette så jeg har ikke mer informasjon nå, sier Redalen til avisen.

Politistasjonssjef Håvard Revå sier til Dagbladet at hendelsen skjedde utendørs. Han sier videre at skadeomfanget er avklart for de to som ikke er kritisk skadd.

Setter krisestab

Nore og Uvdal kommune setter kriseledelse etter knivstikkingen i Numedal, opplyser ordfører Jan Gaute Bjerke overfor Dagbladet.

– Vi er i ferd med å sette krisestab. Vi må få en oversikt etter hvert. Jeg ble varslet internt fra beredskapskoordinator for 15 min siden. Vet ikke når hendelsen oppsto. Det er iverksatt nødvendig varsling av nødetater, også har kommunen i ferd med å sette kriseledelse. Vi følger prosedyrene i henhold til beredskapsplan, sier han til TV 2.

– Det er selvfølgelig en dypt tragisk hendelse når noe sånt skjer. Kommunen vil bruke sitt apparat både på informasjon etter hvert og innkalle til nødvendig kriseteam, i samråd med politiet, sier ordføreren til VG.

Beredskapstroppen på plass i Nore og Ulvdal

Oslo-politiet bekrefter at beredskapstroppen er i Nore og Uvdal kommune i forbindelse med hendelsen i Numedal fredag morgen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer