FT: Tyrkia blokkerer første trinn i den formelle Nato-prosessen for Sverige og Finland

Nato-ambassadørene får ikke begynt på prosessen med å behandle Sveriges og Finlands Nato-medlemskapssøknader onsdag. Det setter Tyrkia en stopper for.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har gjort det klart at Tyrkia er motstandere av at Sverige og Finland melder seg inn i Nato. Foto: Turkish Presidency via AP Photo/NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har gjort det klart at Tyrkia er motstandere av at Sverige og Finland melder seg inn i Nato. Foto: Turkish Presidency via AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Tyrkia krever blant annet utlevering av 30 personer som er anklaget for terror i Tyrkia, skriver Financial Times.

Natos ambassadører møttes i Det nordatlantiske råd onsdag med planer om å få åpnet samtaler med Sverige og Finland om Nato-medlemskap. Samme dag sendte de to landene inn sine formelle søknader.

Tyrkias motstand skaper imidlertid tvil om hvorvidt Nato vil få unnagjort første trinn i den formelle prosessen i løpet av et par uker, slik generalsekretær Jens Stoltenberg ønsker. Det legger også opp til flere dagers intens diplomatisk virksomhet mellom Finland, Sverige, Tyrkia og USA.

Alle 30 medlemsland må godkjenne nye Nato-medlemmer.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer