Frigir bilde etter at amerikansk Nato-fly styrtet i Norge

Politiet har i samråd med det amerikanske forsvaret besluttet å frigi bilde som viser noe av havaristedet i Beiarn kommune hvor et amerikansk Nato-fly styrtet.

Bilde tatt på åstedet i Gråtådalen der et amerikansk Osprey-fly havarerte fredag 18. mars. Foto: Nordland politidistrikt.
Bilde tatt på åstedet i Gråtådalen der et amerikansk Osprey-fly havarerte fredag 18. mars. Foto: Nordland politidistrikt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Politiet fra politiet er fra ulykkesstedet der et amerikansk militærfly styrtet fredag i forrige uke.

Bilde er tatt på ulykkesstedet i Gråtådalen i Beiarn, søndag 20. mars 2022.Det ble tatt samme dag som de omkomne ble fraktet ut av området.

Det var fire amerikanske soldater som omkom da flyet styrtet i Gråtådalen i Beiarn kommune under Nato-øvelsen Cold Respons forrige fredag.

Flyet var av typen V-22 Osprey. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

I etterkant av flystyrten har medier ikke hatt tilgang til ulykkesområdet. Bildet fra politiet er dermed det første fra ulykkesstedet.

Det er det amerikanske forsvaret som har ansvaret for etterforskningen av flyulykken.

Flyvraket ligger i et utilgjengelig område i Gråtådalen. Vrakdeler har spredd seg utover et område på 300 meter, sa politiet mandag. Flyet styrtet i et hardt sammenstøt uten sklibane.

Uvær og fare for skred har ført til vanskelige forhold for mannskapene i området.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer