Forsvaret: Kjenner til konkret trussel mot flyplassen i Kabul

Utenriksdepartementet har mottatt troverdig informasjon om økt fare for terrorangrep mot flyplassen i Kabul.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) sier til NRK at det kom inn en konkret trussel mot flyplassen i Kabul i går ettermiddag.

– Det jobbes nå i operasjonsområdet med å avdekke kilden til og omfanget av trusselen. Dette er et pågående arbeid, sier Moen.

Utenriksdepartementet ber norske borgere og andre som mener de har rett til å komme til Norge om å holde seg unna flyplassen i Kabul.

Til TV 2 opplyser UD at følgende melding har blitt sendt til dem som er registrert i Kabul på reiseregistrering.no.

UD sendte torsdag formiddag ut en melding til alle som har registrert seg, om at de må bevege seg vekk fra, eller holde seg unna flyplassen.

«UD har mottatt troverdig informasjon om økt fare for terrorangrep mot flyplassen i Kabul. Vi oppfordrer mottakere av denne meldingen til å bevege seg bort fra flyplassen og til et tryggere sted, med mindre du får annen beskjed i direkte kontakt med norske myndigheter. Dersom du befinner deg et annet sted enn på flyplassen bes du om ikke å bevege deg mot flyplassen og avvente ny beskjed.»

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer