Forsterker tiltakene i Bergen

Utvider blant annet munnbindbpåbudet.

Byrådsleder Roger Valhammer, byråd for eldre, helse og frivillighet Beate Husa, byråd for barnehage, skole og idrett Endre Tvinnereim og kommuneoverlege Trond Egil Hansen på pressekonferanse om lokal tilpasning av koronatiltak.Foto: Marit Hommedal / NTB
Byrådsleder Roger Valhammer, byråd for eldre, helse og frivillighet Beate Husa, byråd for barnehage, skole og idrett Endre Tvinnereim og kommuneoverlege Trond Egil Hansen på pressekonferanse om lokal tilpasning av koronatiltak.Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Torsdag ble det registrert 471 nye smittetilfeller i Bergen, noe som er ny rekord hittil i pandemien.

-Regjeringen la fram nye Coronatiltak denne uken. Gitt den smittesituasjonen vi har i Bergen, vurderer vi det dit hen at vi behøver noe forsterkede tiltak, sier byrådslederen.

– Vi innfører derfor utvidet munnbindpåbud i Bergen på alle innendørs offentlige steder hvor det ikke er mulig å holde én meters avstand til andre, sier byrådsleder Roger Valhammer på dagens pressekonferanse.

Han presiserer at det er viktig å alltid ha med seg munnbind.

Det ikke blir innført gult nivå i barnehager og skoler i Bergen nå fordi mange da vil måtte stenge på grunn av bemanningsproblemer, men at de innfører andre tiltak.

– Vi åpner for å ta i bruk hjemmeskole som tiltak for kortere perioder på skoler som har smitteutbrudd og en krevende smitte- og fraværssituasjon, sier Valhammer.

– Vi åpner for redusert åpningstid i barnehager og SFO, fra 0830 til 1530. Barn av foreldre med en kritisk samfunnsfunksjon, får likevel tilbud om fullt barnehagetilbud, sier Valhammer.

Tiltakene trer i kraft mandag.

Helsebyråd Beate Husa sier at de venter at antallet tilfeller av omikron-mutanten av viruset vil bli påvist fremover.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer