Fly med 14 evakuerte nordmenn har landet i København

Et fly med 14 nordmenn som er evakuert fra Afghanistan landet onsdag morgen i København.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Det bekrefter Det danske utenriksdepartementet til danske TV 2.

Flyet tok av fra Islamabad tirsdag kveld. 14 nordmenn og en person med lovlig opphold i Danmark ble evakuert fra Afghanistan til Islamabad i Pakistan.

Det norske utenriksdepartementet vil foreløpig ikke gi utfyllende opplysninger.

– Vi står midt i en evakueringssituasjon og kan dessverre ikke gå inn på detaljer, av hensyn til sikkerheten til dem det gjelder, sier pressetalsperson i UD Ragnhild H. Simenstad til VG.

Til dansk TV 2 forteller det danske utenriksdepartementet videre at grunnen til at ikke flere var om bord skyldes at flyet, som var fra det danske flyselskapet DAT, var innleid til annet formål.

Kanalen melder at avtalen med utleiefirmaet hadde utløpt, men at man valgte å fylle flyet så godt det lot seg gjøre i stedet for å fly fra Islamabad til København med tomme seter.

Flyet skal tidligere blant annet ha blitt brukt til å frakte det danske fotballandslaget til EM-kamper, skriver TV 2.

Etter at Taliban overtok kontrollen i Afghanistan søndag, fungerer Pakistans hovedstad Islamabad som en base for mange av de ansatte ved ambassadene som ble tvunget til å evakuere.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer