Flere smitteutbrudd

Hønefoss, Vestland, Tønsberg, Sortland og Harstad er blandt flere som nå opplever smitteutbrudd .

Tønsberg er blandt dem som opplever smittutbrudd nå. Foto: Berit Keilen / NTB
Tønsberg er blandt dem som opplever smittutbrudd nå. Foto: Berit Keilen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): 43 personer er registrert coronasmittet i Vestland fylke torsdag. Smittetrenden er stigende.

Bergen, Sogndal og Fitjar står for en stor del av økningen. Bergen meldte torsdag om 26 nye smittetilfeller, ifølge VGs oversikt.

Sju personer er coronasmittet i Tønsberg etter en privat samling med 79 deltakere.
Kommunen opplyser at alle som deltok, bør gå i karantene. De følger situasjonen tett, skriver NRK.

Torsdag ble det registrert ni nye smittetilfeller i Harstad kommune. Samme dag kunne kommunen opplyse at 34 personer i Harstad sitter i isolasjon og 129 personer er i smittekarantene. De innfører derfor lokale coronatiltak som vil gjelde fra fredag fram til fredag 30. juli klokken 12.

– Smittesporingsarbeidet har vært krevende, og mangelen av ventekarantene vurderes å ha fått negative konsekvenser i form av nye smittede som så har skapt nye nærkontakter igjen, opplyser kommunen.
Et av tiltakene som blir innført, er ventekarantene.

Samtidig melder Ringerike kommune at kapasiteten er sprengt etter et stort smitteutbrudd. De ber Unge som har vært på fest blir nå bedt om å ta smittesporingen i egne hender.
Fredag er det bekreftet 50 coronasmittede i kommunen. Årsaken skal være ungdomsfester forrige helg.

I Sortland er det registrert 27 nye coronasmittede det siste døgnet. Fem av de smittede testet positivt på hurtigtester onsdag, mens ytterligere 22 personer altså ble bekreftet smittet torsdag, skriver Bladet Vesterålen. Kommunen har bedt folk som har oppholdt seg på ulike områder om å teste seg.
Kommuneoverlegene i Vesterålen har besluttet fredag å innføre strenge coronatiltak for å få bukt med coronautbruddet i kommunene i regionen.

Fredag ble det klart at Sortland kommune har hatt 27 nye tilfeller av coronasmitte det siste døgnet.

– Utbruddet har svært mange armer som gjør det krevende å ha oversikt, og alle kommunene er påvirket i større og mindre grad. Vi sliter med å opprettholde kapasiteten på både testing og helsetjenestene for øvrig, sier fungerende kommuneoverlege i Hadsel, Martin Larsen Drageset i en pressemelding på kommunens hjemmesider.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer