Flere selskaper utsetter ny nettleie

Flere nettselskaper vil utsette innføring av ny nettleie etter helomvending fra stortingsflertallet.

HØYE STRØMPRISER: Strømkabler strekker seg gjennom vinterlandskapet ved Vormsund.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
HØYE STRØMPRISER: Strømkabler strekker seg gjennom vinterlandskapet ved Vormsund.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det opplyser Energi Norge i en pressemelding.

Dette vil først og fremst ramme strømkundene, mener de.

– Etter å ha jobbet på spreng for å innføre en mer rettferdig og kostnadsbesparende nettleie fra nyttår, kaster nå mange nettselskaper seg rundt for å kunne beholde den gamle modellen. Det er strømkundene som står igjen som taperne etter den politiske vinglingen i denne saken, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

– Dette betyr ingenting for den samlede nettleien for strømkundene - den bestemmes fortsatt av myndighetene helt uavhengig av prismodell. Helomvendingen betyr bare at folk med lavt og jevnt strømforbruk fortsatt må subsidiere elbileiere og andre med stort samtidig forbruk som påfører strømnettet milliardinvesteringer, sier Kroepelien.

Elvia utsetter innføring av ny nettleiemodell

Stortingsflertallet ba fredag Norges nettselskaper om å utsette innføringen av ny nettleiemodell som opprinnelig hadde en frist ved årsskiftet. Elvia følger Stortingets anmodning, melder Elvia AS, som er Norges største nettselskap.

Flere selskaper bestemmer seg i dag

BKK Nett, Lede og Agder Energi Nett, som til sammen har nær 700.000 kunder på Vestlandet og Sørlandet, tar stilling til spørsmålet i ekstraordinære styremøter mandag.

Tensio med nær 270.000 kunder i Trøndelag og Arva (tidligere Troms Kraft Nett og Nordlandsnett)regner med å konkludere midt i uken.

Blant nettselskapene som allerede har bestemt seg for å droppe ny nettleie fra nyttår, er Lnett og Haugaland Kraft Nett i Rogaland, Elmea i Nordland og Norgesnett.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer