Flere pågrepet og siktet etter brann på Hamar

Flere personer er pågrepet og siktet etter brannen i en bygård i Hamar sentrum onsdag kveld. Bygget fikk store skader i brannen.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): – Personene er siktet for medvirkning til uaktsom fremkalling av fare for allmennheten ved brann. Politiet vil avhøre personene i dag og søker da å få en avklaring om de har tilknytning til brannen, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding i 12-tiden torsdag.

Politiet fikk melding om brannen i Grønnegata 34 i Hamar sentrum klokken 22.54 onsdag kveld. Rundt 50 personer ble evakuert fra nærliggende bygninger som følge av brannen, men det er ikke meldt om personskader.

– Det er brent ned et tak, to leiligheter er utbrent, det er skade på en optikerforretning, en urmakerforretning og en pub, sa operasjonsleder Per Solberg til NTB like etter klokka 5 torsdag.

I pressemeldingen torsdag skriver politiet at det nå jobbes med verdisikring av butikkene som lå i første etasje.

– Det er uklart hvor stort skadeomfanget er. Krimteknikere fra politiet vil gjøre undersøkelser på branntomta så snart dette anses forsvarlig ut ifra sikkerhetsmessige hensyn, skriver politiet.

Politiet vil holde en medieorientering utenfor Hamar politistasjon klokken 13 torsdag.

De ber om tips fra publikum som kan ha gjort observasjoner før og etter brannen.

De skriver ikke hvor mange som er pågrepet og siktet i saken.

Tilbake til Sol.no

Mer om