Flere endringer i innreiseregler for flere land og områder

Blant annet blir det krav om innreisekarantene ved innreise fra Grønland, Island, Liechtenstein, Sveits, Tsjekkia og regionen Sjælland i Danmark.

Lucerne i Sveits. Foto: Pani Garmyder / Shutterstock / NTB
Lucerne i Sveits. Foto: Pani Garmyder / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Endringene og innresiekarantene som trer i kraft mandag 1.november gjelder kun for reisende fra røde, mørkerøde, lilla og grå land som ikke har et gyldig coronapass. Barn og unge under 18 år er unntatt innreisekarantene uavhengig av hvor de kommer reisende fra, det skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Italia, Malta, San Marino, Spania, Vatikanstaten, Andorra, Frankrike, Monaco og Portugal forblir grønne eller oransje og har ingen krav om innreisekarantene.

Disse landene forblir eller endres til røde eller mørkerøde og vil derfor ha krav om innreisekarantene: Island, Liechtenstein, Sveits og Tsjekkia, Belgia, Hellas, Kypros, Luxemburg, Nederland , Polen, Tyskland, Ungarn og Østerrike, Bulgaria (endret fra rød), Estland, Irland (endret fra rød), Kroatia (endret fra rød), Latvia, Litauen, Romania, Slovakia (endret fra rød), Slovenia og Storbritannia.

I Sverige er det ikke karantenekrav i de aller fleste regionene, men Norrbotten, Stockholm og Västmanland forblir røde.

I Danmark er det nå karantenekrav i regionen Sjælland og regin hovedstaden.

Innreisekarantene kan forkortes for alle reisende hvis man kan vise til en negativ PCR-test som tidligst er tatt tre døgn etter ankomst.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer