Financial Times: Ukraina og Russland jobber med fredsavtale

Ukraina og Russland jobber med en fredsavtale på femten punkter, det skriver Financial Times.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Ifølge avisa skal Ukraina og Russland ha utarbeidet et utkast til fredsavtale på femten punkter.

Den britiske avisa opplyser å ha fått informasjonen fra tre personer som deltar i forhandlingene.

Ukraina skal blant annet godta nøytralitet og militære begrensninger, gi opp ambisjonene om medlemskap i Nato, og skal love å ikke tillate utenlandske baser eller våpen på ukrainsk territorium i bytte mot sikkerhetsgarantier.

Forholdet mellom Ukraina og Vesten kan fortsatt bli et stort hinder i forhandlingene. Det samme gjelder statusen til okkuperte territorier som ble tatt fra Ukraina i forbindelse med krigen i 2014, da separatister tok kontroll over deler av Donbas-regionen samtidig som Russland annekterte Krim-halvøya.

Forhandlingene mellom representanter for Russland og Ukraina har pågått i hele dag. Tidligere på dagen uttalte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at partene var nær ved å bli enige om en formulering.

Det hvite hus melder også at for første gang siden krigen brøt har Russland og USA hatt kontakt på høyt nivå, skriver nyhetsbyrået AFP.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer