FHI:Personer med alvorlig svekket immunforsvar bør ta dose 4

Folkehelseinstituttet mener flere med alvorlig svekket immunforsvar bør ta en oppfriskningsdose med coronavaksine for å sikre fortsatt god beskyttelse.

Illustrasjonsfoto. Foto: Heiko Junge / NTB
Illustrasjonsfoto. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Personer som grunnet sykdom eller bruk av immundempende behandling har alvorlig svekket immunforsvar har dårligere respons på vaksiner sammenliknet med friske personer. Dette gjelder også for coronavaksinasjon. I tillegg har de også en høyere risiko for å bli alvorlig syke dersom de smittes med coronaviruset.

En del av disse pasientene ble derfor høsten 2021 anbefalt en ekstra dose coronavaksine som del av grunnvaksinasjonen, dvs. tre doser istedenfor to. For denne gruppen blir oppfriskningsdosen dose nummer 4, skriver FHI.

Alle som har alvorlig svekket immunforsvar anbefales å ta oppfriskningsdose. Dette betyr at de skal ha en oppfriskningsdose i tillegg til den 3. dosen i grunnvaksinasjonen de ble anbefalt nå i høst

Denne kan gis allerede tre måneder etter tredje dose.

Tilbudet om en 4. dose gjelder alle som tidligere er anbefalt tre doser i grunnvaksinasjonen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer