FHI: R-tallet på 1,0 siden 1. februar

Folkehelseinstituttet anslår at R-tallet sannsynligvis har ligget stabilt på 1,0 siden 1. februar.

Publisert

Det kommer fram i den siste ukerapporten fra Folkehelseinstituttet. Der skriver de at R-tallet, som anslår hvor mange hver koronasmittede person smitter videre, ligger på mellom 0,7 og 1,3.

Samtidig viser analysene FHI har gjort av innsendte positive prøver, som ikke er merket som utbruddsprøver eller importtilfeller, at andelen av engelsk koronavariant nå er på rundt 20 til 30 prosent av tilfellene.

SMC-modellen viser at det er mulig at R-tallet for en uke siden var over 1.

Folkehelseinstituttet anslår at R-tallet i Oslo i februar trolig har vært på 1,4. Samtidig er smitten i hovedstaden trolig økende.

– Fra starten av det nye året har antall tilfeller i Oslo gått jevnt nedover, men tallene fra de siste 14 dagene viser at antall meldte tilfeller igjen øker. Den siste uken har det blitt meldt om flere utbrudd, og en hovedvekt er forårsaket av den engelske virusvarianten assosiert med økt smittsomhet, skriver Folkehelseinstituttet i sin siste ukerapport.

Det er registrert utbrudd og hendelser fra flere skoler, barnehager, private husstander, arbeidsplasser og fra helsetjenesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer