FHI: Nordisk forskningstudie bekrefter funn av hjertemuskelbetennelse etter coronavaksine

En nordisk forskningsstudie bekrefter at unge menn er mer utsatte for myokarditt (hjertemuskelbetennelse) etter andre dose med mRNA-vaksiner.

Illustrasjonsfoto: NTB
Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

FHI har deltatt i et nordisk forskningssamarbeid som har undersøkt risikoen for myokarditt (hjertemuskelbetennelse) i en fireukersperiode etter vaksinasjon.

Studien viser at det til sammen var 1.077 tilfeller av myokarditt blant vaksinerte og uvaksinerte i studieperioden fra 27. desember 2020 til 5. oktober 2021.

For menn mellom 16 til 24 år fant forskerne 6 ekstra tilfeller av myokarditt per 100.000 vaksinerte med andre dose av vaksinen fra BioNTech/Pfizer og 18 ekstra tilfeller per 100.000 vaksinerte med andre dose av vaksinen fra Moderna.

Menn under 30 ble i oktober oppfordret til å velge Pfizer-vaksinen fremfor Moderna. Dette var basert på tidlige funn fra denne studien, melder FHI en pressemelding.

Studien, en nordisk registerstudie som inkluderte over 23 millioner innbyggere i Norge, Danmark, Sverige og Finland er nå publisert i JAMA Cardiology.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer