FHI: Nordisk forskningstudie bekrefter funn av hjertemuskelbetennelse etter coronavaksine

En nordisk forskningsstudie bekrefter at unge menn er mer utsatte for myokarditt (hjertemuskelbetennelse) etter andre dose med mRNA-vaksiner.

Illustrasjonsfoto: NTB
Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

FHI har deltatt i et nordisk forskningssamarbeid som har undersøkt risikoen for myokarditt (hjertemuskelbetennelse) i en fireukersperiode etter vaksinasjon.

Studien viser at det til sammen var 1.077 tilfeller av myokarditt blant vaksinerte og uvaksinerte i studieperioden fra 27. desember 2020 til 5. oktober 2021.

For menn mellom 16 til 24 år fant forskerne 6 ekstra tilfeller av myokarditt per 100.000 vaksinerte med andre dose av vaksinen fra BioNTech/Pfizer og 18 ekstra tilfeller per 100.000 vaksinerte med andre dose av vaksinen fra Moderna.

Menn under 30 ble i oktober oppfordret til å velge Pfizer-vaksinen fremfor Moderna. Dette var basert på tidlige funn fra denne studien, melder FHI en pressemelding.

Studien, en nordisk registerstudie som inkluderte over 23 millioner innbyggere i Norge, Danmark, Sverige og Finland er nå publisert i JAMA Cardiology.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer