FHI: Delta-varianten dominerer i Norge

Det opplyser FHI i sin ukentlige rapport.

Logoen til Folkehelseinstituttet.Foto: Fredrik Hagen / NTB
Logoen til Folkehelseinstituttet.Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Delta-virusvarianten (B.1.617.2) er nå den hyppigst detekterte varianten i Norge, men forekomsten varierer i ulike fylke.

Andelen bekreftede tilfeller med delta har økt fra 1 prosent i uke 18 til 58 prosent i uke 28.

Samtidig har antall meldte tilfeller har vært stabilt de siste seks ukene. De fleste tilfellene er knyttet til større utbrudd som alle skyldes separate importhendelser.

Delta (B. 1.617.2) ble første gang påvist i India i desember og er nå blitt den dominerende varianten i Storbritannia, Danmark, Portugal, Sør-Afrika, Singapore og Russland. I tillegg er den på hurtig frammarsj i mange land og alle verdensdeler.

Delta regnes som mer smittsom enn alfa (B.1.1.7), som først ble oppdaget i Storbritannia og ble dominerende i Norge i vinter.

Delta ser også ut til å kunne øke risikoen for alvorlig sykdom.

Det er foreløpig meldt 1.173 tilfeller av covid-19 i uke 28, ned 0,2 prosent fra uke 27. Smittetrykket i Norge ligger på 44 meldte tilfeller per 100.000 innbyggere for uke 27 og 28 samlet.

Oslo, Rogaland og Viken har flest meldte tilfeller per 100 000 innbyggere.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer